Η Ελλάδα μικραίνει…

Αφού από τις 27 Μαρτίου 2012 είχατε διαβάσει στο blog το άρθρο με τίτλο “«Λευκή» γενοκτονία του ελληνικού λαού δείχνει η απογραφή του 2011” ήρθε και η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για να επιβεβαιώσει με τον πιο σαφή τρόπο τα συμπεράσματα που είχαμε δημοσιεύσει, αλλά και να βυθίσει ακόμα πιο χαμηλά τα πραγματικά πληθυσμιακά δεδομένα.

Ένα σχετικό σημερινό άρθρο από την iefimerida γράφει:

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού της Ελλάδας, αφού δείχνουν πως η χώρα μας μικραίνει. Oπως προκύπτει η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δημογραφική δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τον Eμφύλιο.

Ο νόμιμος πληθυσμός στην Ελλάδα είναι 9.903.268 πολίτες, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται πως στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.

Η οικονομική κρίση που χτύπησε την χώρα είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία διετία Έλληνες, αλλά και νόμιμοι αλλοδαποί που έμεναν εδώ, να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των θανάτων εμφάνιζε αυξητικές τάσεις, ενώ οι γεννήσεις ήταν αντιστρόφως ανάλογες.

Οι αριθμοί μιλούν πλέον από μόνοι τους αφού ακόμα και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια. Ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί , ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του νόμιμου πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Στο νόμιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Τώρα σε ότι αφορά κατανομή του πληθυσμού, οι περισσότεροι κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών καταγράφηκαν 750.982 κάτοικοι, στον Δήμο Αθηναίων 467.108 άτομα. Στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά 394.454 άτομα, Θεσσαλονίκης 878.194 άτομα. Μεταξύ των άλλων Περιφερειών της χώρας, μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται στην Αχαΐα (291.461), στο Ηράκλειο Κρήτης (279.833), στη Λάρισα (275.921) και στην Αιτωλοακαρνανία (252.004).

Πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s